diumenge, 2 de març del 2008

Bronze al CCU de Duatló

Engegant la campanya dels Campionats de Catalunya Universitaris 2008, el dia 1 de març s'ha disputat a Manresa el Campionat de Catalunya de Duatló, aprofitant el II Duatló Ciutat de Manresa puntuable per el Circuit Català de Duatlons. Amb els meus companys de fatiga inseparables, l'equip de la Universitat de Girona estava composat per Lluís Mas, Carles Domingo i Joaquim Roca. La prova constava d'un primer sector a peu de 5 km (dues voltes de 2.5 km), canviant a la bicicleta per afrontar els 22 km de separació entre Manresa i Canet de Fals i tornar, i un darrer sector a peu de 2.5 km.

La sortida va ser molt nerviosa i ràpida, fruit d'això en Quim es va veure involucrat en una caiguda i li va fer perdre contacte amb el grup d'en Carles i en Lluís, el més fort corrent i qui havia de portar el ritme. Per mi aquest sector inicial havia de passar ràpid i intentar de perdre el mínim de posicions possibles per entrar a la bici ben col·locat, i exceptuant el contratemps d'en Quim així va ser, tot sobre guió. La transició a la bici d'en Carles i en Quim va ser molt ràpida, no tant la d'en Lluís, que li va permetre a en Quim d'atrapar-lo. La secció de bici s'em va fer realment curta, la pujada fins a Fals la vaig fer ràpid, i la baixada ni en parlem... la mitjana em va sortir de 35 km/h i en baixada vaig arribar a marcar el 67 km/h per una carretera de curves i bastant estreta, però qui no arrisca... no guanya.

Entrant a la última transició, el primer d'arribar va ser en Carles, seguit a uns 5 minuts d'en Quim, que l'escalfor de la caiguda el feia córrer, i d'en Lluís a 1 minut d'en Quim que pagava l'esforç inicial i el dinar del dia. A la darrera secció a peu, l'objectiu era el de mantenir el màxim de posicions, en Carles la va fer rapidíssima, a 3:30 al quilòmetre, superant fins i tot el temps d'en Lluís. Els tres van poder mantenir molt bé les seves posicions després de la bici i l'objectiu de les medalles es va cumplir, una medalla més al casiller d'Aligots, i bronze per en Carles, en el seu primer duatló d'asfalt, per davant d'un bon grapat de corredors federats i, teòricament, especialistes en duatlons... els el principi d'uns quants més...