dimecres, 12 de març del 2008

Una de les més esperades... per fi ha arribat


Un dels caps de setmana més esperats de la temporada per fi va arribar, i el passat 8 de març al matí es va disputar a les instal·lacions del Servei d'Esports de la Universitat de Girona, el Campionat de Catalunya Universitari d'Orientació, sota la impecable organització d'Aligots i el Servei d'Esports de la UdG, en un mapa d'escala 1:10.000 traçat per l'Helena i l'Amadeu per completar un recorregut linial de 27 balisses, 8 quilòmetres i 250 metres de desnivell.


Les primeres sortides es van començar a donar puntualment a les 10 del matí, i el primer Aligot a trepitjar el terreny va ser en Quim Roca a les 10:10. La seva cursa va ser molt regular, com és normal en ell, cometent algún que altre error de poca importància perque el xaval s'ho mira molt bé abans d'atacar. Unes molèsties que arrossegava de la setmana anterior al peu no el van deixar a córrer al seu millor nivell, i al primer quart de circuit va ser adelantat per l'Albert Roca, que havia sortit 6 minuts darrera seu i estava marcant uns molt bons parcials, sobretot en les tirades més físiques era qui aconseguia els millors splits. Mentrestant a la zona de Montilivi s'anaven donant sortides i a les 10:20 ho va fer en Lluís Mas, corrent el seu primer Campionat Universitari amb unes ganes increibles, fallant tècnicament en algun atac però guanyant temps en algun altre com a bon coneixedor de la zona. Vuit minuts després d'ell va començar la seva cursa en Marc Masó, sortint bastant nerviós i cometent un error gran a la balissa 5 i sortir-se de mapa, després de rectificar l'error, va portar un ritme de cursa molt constant però havia acumulat massa temps en l'error. I quan ja quedaven pocs corredors per sortir, va fer-ho l'únic Aligot que no defensava els colors de la UdG, en Dídac Bosch que corria amb la UOC, sortia amb la pressió de fer-ho un minut abans que en Carles Domingo, i amb les ganes de sortir a córrer va passar de llarg la primera balissa, i havent de rectificar l'error perdent uns valiosos segons. A les 10:35 va sortir en Carles Domingo, amb moltes ganes d'estar a davant i demostrar de quina pasta estan fets els gironins, la seva cursa va ser molt bona, marcant molt bons parcials i algun d'ells quedant-se a pocs segons dels millors corredors. L'últim Aligot a sortir a la batalla va ser en Roger Fonseca, fent una cursa del seu estil, no del tot ràpida i amb pocs errors.


En el control d'arribada ja s'esperava espectant els primers corredors, el primer Aligot en arribar va ser l'Albert Roca, i al cap d'una estona va arribar el tren Aligot d'en Carles, en Lluís i en Quim que van entrar junts a meta, en Carles havia atrapat en Lluís a la balissa 25, i junts van arapar en Quim a la 26 per arribar junts a meta, una bona imatge. Mentrestant ja s'anaven aclarint les classificacions, amb un millor temps imparable d'en Biel Ràfols (1:00:32), seguit de ben a prop per en Marçal Serrallonga (1:01:50), aquestes dues posicions eren les esperades, i per completar el podi s'obria la batalla, finalment el que es va emportar el gat a l'aigua va ser en Carles Domingo (1:02:37) amb una impressionant tercera posició i medalla de bronze que l'acreditaven com a campió de la UdG, darrera seu l'Albert Roca (1:12:30) era el segon gironí, i en Lluís Mas (1:17:40) el tercer, aquests tres corredors defensaran els colors de la UdG al Campionat d'Espanya Universitari de Vigo al mes d'abril. Per el que fa a la resta d'Aligots, en Marc Masó era 9é, en Quim Roca 10é, en Roger Fonseca 12é i en Dídac Bosch 14é.