dijous, 25 de desembre del 2008

El final de festa amb els Relleus-O


El diumenge 21 de desembre va disputar-se a Gavamar el final de festa de la temporada orientaire amb el Campionat de Catalunya de Relleus sobre una mapa, creat per a l'ocasió per en Tommi Tölkkö de la Pineda de Gavà. La setmana abans vam portar a cap una profunda anàlisi de la zona, la màxima incògnita de la cursa, i vam poder apreciar una zona urbana ben parcel·lada amb els carrers de Gavamar, i un cop creuada l'autopista per el pas únic del que la organització informava, zona de bosc mediterrani penetrable amb camps de conreu i caminets.

L'equip ideal i compensat, amb en Toni Roca i l'Amadeu, restàvem a l'ombra del primer equip del club format per l'Albert Roca, en Kel i en Narcís. El nostre ordre de sortida seria, el primer relleu i la sortida per en Toni, la segona posta per l'Amadeu adormit per haver estat de festa tota la nit, i la última posta per mi. En Toni se les hauria de veure de sortida amb l'Albert Roca, i va superar el test amb una excel·lent nota, ja que un corredor ràpid com l'Albert només li va treure 10 segons, donant els respectius relleus a en Kel i l'Amadeu. Aquí el company d'equip es va enganxar els dits i en Kel li va treure una avantatge propera als 6 minuts, però res era impossible.

L'Amadeu completava la seva posta i em passava el relleu amb un cop tant fort que gairebé em fa saltar la brúixola de la mà!! escoltant els consells dels que ja havien corregut, era qüestió d'agafar el mapa i començar a córrer carrer avall, la primera fita estava lluny i hi havia temps de situar el mapa i orientar. Començant a córrer a bon ritme, abans de la primera ja havia avançat a dos corredors que ens precedien, la cosa rutllava, després de la 1, el pas obligat sobre l'autopista, des de dalt, situo la 2 i la intueixo al costat d'una balla surto cap a la 3 amb rumb nord-oest fins al canal de reg, clavada, la 4 trobo l'element de parada, el camí just després de la fita, em giro i està darrera, seguint el camí creuant el camp prohibit i prenent un altre camí a la dreta em porta a la 5, un camp ben segat amaga la 6 al fons, rumb oest cap a la 7 creuant 2 camins i un corriol, pam! tota l'estona veient corredors amunt i avall dels que no et pots refiar, primer perquè no saps quina balissa van a picar i segon perquè potser estan fent el recorregut de tornada ja!! uffff, quins nervis, enllaçant bones traçades arribo a la 16, on el recorregut ja es linealitza i s'encarrila cap a creuar l'autopista i tornar cap a Gavamar, miro enrera i veig un grup de 4 corredors que entren al bosc quan jo en surto, entre ells, l'equip líder en homes veterans que havien sortit a la darrera posta 3 minuts per davant amb un bon orientador com en Furni, la cosa rutlla i recuperem temps!! encarrilo cap a la platja per picar la 23, 24 i 25, petits problemes de distàncies a la 23, m'aturo pocs metres abans pensant que ja hi sóc, aixeco la vista del mapa i la veig més enllà, problema resolt, arriba la última gran tirada 25-26 i 26-27, parlant amb l'Albert deia que per la platja era més ràpid però més físic, li farem cas i línia recta per la platja, no cal mirar el mapa, camí a la 26 la sorra pesa a les cames, penso que he traçat malament perquè pels carrers es córrer més ràpid, veig la 26 a 50 metres i ningú picant, potser l'equip de veterans que m'anava a darrera ja l'ha picat, m'acosto, pico, miro el carrer i veig en Furni acostant-se tot just, realment per la platja és més ràpid!! però esgota!! camí de la 27 donant-ho tot la sorra!! pico abans que Grions, 28 a la vista i l'arc de meta també! pico la última, sento algú que crida el meu nom, control d'arribada i piiiiiip!! final. Resulta que en Narcís no ha tingut una bona posta i li hem recuperat més de 3 minuts quedant-nos just darrera seu a la classificació!!! ale ale!!! una miqueta més i els atrapem!!

Bona cursa de tot l'equip, al final novens, entre els 10 primers que és el que volíem!!


Acabada la cursa, tota l'expedició cap a Gavà al dinar de cloenda de la temporada, em toca recollir un premi, tercer a la general de la Copa Catalana de BTT-O, vulguis que no, sempre agrada i fa il·lusió. L'any que ve, més mapes i més brúixola!!