dilluns, 15 de desembre del 2008

Ja som subcampions, però amb regust de campions, de la Copa Catalana de BTT-O


El passat 23 de novembre va tancar-se una nova edició de la Copa Catalana de BTT-Orientació amb la cursa de Gaià organitzada per els Xinos. Un bon éxit en la convocatòria del club va aportar 11 tarongetes i tarongets, estrenant un flamant culotte a la línia de sortida. Hi havia moltes coses a defensar, moltes coses a guanyar i algunes per perdre.

La gran batalla es centrava a la categoria senior, amb 3 Aligots entre els 4 primers de la general. El primer a sortir en Toni Roca, el 4rt, seguit a pocs minuts d'en Carlitus, el 3er, i després l'Albert Roca, que acabava de perdre el liderat a la penúltima prova per culpa d'una lesió, i el millor de tot, en David Tarrés, actual líder, sortia entre en Carlitus i l'Albert, o sigui, marcatge i control total a en David. No hem d'oblidar els altres tres Aligots seniors de la prova, en Raul que va acabar en una molt bona 13ena posició, demostrant les seves dots d'orientació i fent una cursa perfecta técnicament parlant, el presi Narcis que va patir el que ell ja esperava amb el desnivell de la prova i acabant el 17, i en Joan Barcons marcant un error en targeta dels que serveixen per aprendre i de ben segur que més endavant el veiem pedalar entre els primers. I tornem a davant... balissa 2, error de principiant per en Carlitus i en David Tarrés l'atrapa, intentant no perdre roda i seguint sempre el mapa (res de seguir el que faci l'altre, això és de cobards!!!) atrapen en Toni a la tirada 5-6, ja en són 3, i a la tirada 6-7 arriba com una moto l'Albert, ja està el grup fet!! a partir d'aquí, una cursa per disfrutar de valent, els 4 prenent decisions de traçat diferents i arribat a picar la fita al mateix moment, si podeu repasseu el Routegadget (a dia d'avui només es pot fer la comparativa David-Carlitus), desactiveu la sortida en massa, i creieu-me, és dels millors que he vist mai, emocionantíssim fins a la fita 10, on en Carlitus comet un altre error de principiant, en Toni fa una elecció menys òptima i queden sols a davant el grupet Albert-David, que es manté fins a la tirada 12-13, on en David elegeix una traçada més lenta i l'Albert aprofita per quedar-se sol a davant i emportar-se amb autoritat la darrera BTT-O de la temporada. A la tirada 14-15 en Carlitus torna a doblar en Toni, que ja porta la reserva encesa i va a ritme diesel, finalment en Carlitus 7é i en Toni 10é.

A la cursa de veterans, 2 Aligots a la sortida per intentar ajudar al club i esgarrapar aquests punts que els Grions sempre ens treien a la categoria. En Carles Ferrer va acabar 7é, fent la cursa a un bon ritme i amb poques errades com ell sap fer, i en Pepe, l'estrella d'última hora, acabant 9é i entrebancant-se en alguna que d'altre fita, però ja ho sabem, de tot se n'aprén!!

I ja passant als Opens llargs, una Aligota i un Aligot, un esplendorós Amadeu estrenant portamapes va arribar a liderar la classificació durant una bona estona després d'una molt bona cursa, al final 6é, i una riallera Lupita, aprenent a orientar mentre es pedala i passant-s'ho d'allò més bé a la cursa, clar que si com ha de ser!! error en targeta però començant a fer por per a un futur no tant llunyà.

I finalment en Open curt, l'Imma, passant-s'ho també d'allò més bé amb el grupet d'amics i aprenent de la orientació, pas a pas i poc a poc s'arriba lluny, diem tots que si!!

I per fi, a dia d'avui, ja s'han publicat les classificacions generals finals. Tot i la victoria, l'Albert es manté segon a seniors, i només a 2 puntets del liderat, per només 2 tristos punts!!!! i acabant de competar el podi en Carlitus, 3er senior de la temporada!! podi en senior 66% Aligot, així es fa!! ah!! i no oblidem en Toni que ha acabat 4rt, llàstima de no tenir el podi complert!!

I el millor de tot, per equips, ja podem dir que TOTS els Aligots som subcampions de Catalunya, en una darrera cursa on ens feien patir moltíssim els UE Vic que teníem a darrera i els Grions que teníem per davant, els hem superat a tots de carrer!! marcant un 2on lloc al parcial de la cursa, ens afiancem al 2on graó del podia poc menys de 30 punts dels Grions (1ers) i 7 punts per davant dels UE Vic, així es fan les coses!!!

I ja ho veieu, ja som subcampions, però amb regust de campions, perque som grans, moooooooooolt grans!!!