dissabte, 4 de juliol del 2009

Nou podi a la Copa Catalana de BTT-O

El passat dia 28 de juny va disputar-se una nova prova de la Copa Catalana de BTT-O. Aquest cop, la cursa no apuntava del tot bé, durant la setmana anterior una falta d'informació per part de la organització feia pensar en una cursa "per cobrir calendari". Tot i això, tocava matinar per conduir fins a Sant Joan de Mediona, un poblet entre Igualada i Sant Sadurní d'Anoia. Però bé, anem per el que importa, la competició. La categoria senior, es disputava en un mapa a escala 1:15000, i segons crec jo, amb uns mal comptabilitzats 17 quilòmetres de distància linial per cobrir 21 punts de control, dic mal comptabilitzats perque a mi em va sortir una distància de 34 quilòmetres que disten molt dels 17 quilòmetres teòrics inicials. A la sortida, el primer cop d'ull del mapa ja ho desvelava tot, una cursa poc tècnica, amb poca elecció de recorregut per crear diferències i amb un desnivell mitjà, això no volia dir ni molt menys que la cursa no fos acceptable ni bonica, ja que va acabar sent-ho, però no va ser ni molt menys la cursa és tècnica que he fet mai.

Les primeres tirades (1 i 2), tocava seguir pista amunt per entre vinyes, amb un bon sol caient sobre el clatell que començava a fer caure les gotes de suor cap al terra. El segon binomi (3, 4) tocava desfer el mateix desnivell i apropar-nos de nou a la carretera de La Llacuna que havia estat el nostre punt de sortida. A partir d'aquí s'iniciava la zona més bona de la cursa, es tractava d'encaminar-nos cap al bucle 6, 7, 8 i 9, situades a molt poca distància i en una zona amb una bona densitat de corriols però ben delimitats i fàcils de comptabilitzar. Abans però, la fita de transició, la 5 va conduir-me al meu error més gran de la cursa al no escullir bé el camí d'entrada, ja que en el mapa estava traçat amb una bona cilcabilitat que el camí no tenia ni molt menys. En el bucle del que parlàvem abans, la organització va molt ben muntar-hi un controlador que vetllava perque els corredors seguissin l'ordre establert per el circuit, algun espavilat van enganxar-hi!

Després de la 9, ja tocava encaminar la baixada cap a les vinyes novament, amb unes primeres fites (10, 11, 12 i 13) situades a mitja alçada respecte al punt més baix de sortida, i completant el desnivell de baixada a la tirada 14-15 per fer una últim pujada de regal a la 16 i encaminar una ràpida visita a les fites 17, 18, 19, 20 i 21 sempre recolzats per la carretera asfaltada a l'oest de la traçada que permetia rodar a gran velocitat entre cada fita.

Finalment, completava la cursa amb un temps de 1:52:06, un temps ràpid a meta però superat per l'Ivan Artigas (CE Azimut), que va jugar a casa i com a bon coneixedor de la zona i amb una clara molt bona forma física va aturar el seu cronòmetre amb 1:42:55. El tercer graó del podi va ser ocupat per l'Abel Martinez de Grions. A dia d'avui encara no s'han actualitzat les classificacions generals de la Copa, però de ben segur que el resultat aconseguit em fa avançar posicions cap endavant, fa falta veure quantes!

http://www.carlesdomingo.blogspot.com