diumenge, 28 de març del 2010

Comença la Copa Catalana de Raids a Cambrils, cada dia millor

El passat dia 20 va començar a Cambrils una nova edició de la Copa Catalana de Raids, sota la organització de Naturetime s'estrenava una nova modalitat de cursa, les balises opcionals per fer-se un raid a mida per tots els equips.

Per aquest raid, l'equip d'Aligots Raid Team - Catbike Lacursa.com va presentar un equip format per Raul Comino, Marc Julià i jo mateix. Es presentava doncs un raid dur i de mitjana durada amb un parell o tres d'equips a la línia de sortida destinats a portar el ritme de la cursa.

La primera secció, més espectacle, es va tractar d'una cursa de relleus a l'estadi d'atletisme de Cambrils, a l'equip, va fer la sortida el millor atleta dels tres, o sigui en Marc, seguit d'en Raul i l'últim relleu per en Carles, acabant la secció juntament amb Buff-Coolmax, el moment del raid on vam estar més a prop d'ells, vinga!! La següent secció, més espectacle, orientació urbana per el poble de Cambrils, 6 punts de control repartit per els monuments més emblemàtics del poble.

Per començar el raid de veritat, després de la orientació urbana, la primera BTT en direcció a les Borges del Camp, tècnicament, molt fàcil, ja que simplement es tractava d'entrar a la llera d'un riu sec i remuntar direcció oest fins a les primeres estivacions de la Serra de Mestral. A l'arribada a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera, on s'iniciava un trekking molt més técnic, carenant per uns turons molt aéris, amb unes vistes molt boniques, però malauradament sense camí, i amb un garric baix que va fer les delícies de les cames dels corredors, a la tornada, es tornava a la mateixa ermita i es tornava a la BTT per assolir, en aquesta secció, les cotes més altes del raid, amb dures pujades, i per suposat, bones baixades!!


Abans de la tornada a Cambrils, quedava una secció de cordes molt i molt assequible, amb una escalada per una escaleta i baixada a ràpel per tornar a la BTT fins a Cambrils, al club Nàutic on s'iniciava una secció esperada, el caiac, amb 3 quilòmetres a mar obert suportant una lleugera brisa que feia desviar l'embarcació, sobretot a la tornada.

Per finalitzar el raid, faltava una darrera BTT de tornada a les pistes d'atletisme, per dins d'una riera pavimentada i humida que feia provar el terra a més d'un, i això va fer en Marc, després d'arrossegar-se uns 30 metres per terra va poder aturar-se abans d'impactar contra la paret, surtosament, una miqueta d'escalfor i un cop a la cadera i res més, xapa i pintura!

Ja a les pistes d'atletisme quedava una petita secció de circuit de cordes, amb una escalada, un pont tibetà i un ràpel de baixada per acabar el raid. Temps a meta de 7 hores 35 minuts i 8ens a la classificació passant el primer raid, en baixa forma general de l'equip, però cada dia amb millor sensacions, i sobretot, una llarga temporada per davant!

Resultats
Fotografies
Video