dimarts, 20 d’abril del 2010

Duatló de Banyoles, una cursa de menys a més

El passat dia 18 d'abril va celebrar-se a Banyoles la darrera prova puntuable per la Lliga Catalana de Clubs de Duatlons de carretera en distància olímpica, això significa, una primera part de cursa a peu de 10 km, segona part de 40 km en bicicleta i finalment cursa a peu durant 5 km. A la sortida més de 300 corredors volent estar tots a davant, cops apretades i nervis com són costum en els duatlons i triatlons. Jo, com a inexpert en l'especialitat, vaig preferir sortir més suau, a un ritme mig, ja que tampoc sabia exactament si el meu estat de forma aguantaria fins al final.

Així doncs, a la primera secció de cursa a peu, al meu ritme, aguantant en un grupet amb més corredors, no quedar-se sol era un objectiu de la secció, mantenint un ritme al voltant de 4 minuts al quilòmetre per no cremar-me a la primera secció. El recorregut es tractava d'un circuit per la zona de la Draga de 5 km al que s'havien de donar 2 voltes, el circuit començava dirigint-se fins al fons nord del camp de regates de l'estany i de tornada, s'aprofitaven unes quantes ziga-zagues a la zona de prop de la zona de boxes. Així doncs, la major part del circuit transcorria per sól de terra, l'elecció doncs, de córrer amb les Speedcross, va ser una bona elecció, ja que a part de facilitar-me els canvis de calçat també s'adaptaven bé al terreny.

A la primera transició, rapidíssima gràcies al calçat, i després de parar el xip amb 40:17, vaig guanyar 2 posicions a la sortida de la bici i tant sols a la recta del lateral de l'estany 4 posicions més, sense cap dubte, la secció de bici era la meva. El recorregut de 40 km transcorria en direcció a Serinyà i Besalú per prendre la carretera de Figueres en direcció est i després virar en direcció a Crespià i Fontcoberta per tornar a baixar cap a l'estany i la Draga. A l'entrada de la variant de Banyoles, just a la sortida, em va neutralitzar un grup de 4 corredors que anaven a bon ritme i van resultar ser uns bons companys de ruta. Malauradament, vam anar caçant gent, moltíssima gent, i del que jo sempre em queixo, de que els triatletes no tenen esperit ciclista, va resultar que només erem 4 els que ens dedicàvem a portar el ritme. Després d'algun crit i de que ningú em fes cas vaig dedicar-me a tensar el grup a cada un dels repetxons de la carrtera de Besalú a Figueres, a cada canvi de ritme se'n quedaven un parell, fins que a l'últim desnivell de tots, la ultima tensada de ritme i al girar-me va resultar que només haviem quedat els 4 que tiravem del grup, ara si que ens entendríem! arribant a Crespià, l'últim desnivell del circuit, i em va deixar sol amb un corredor d'Stands, probablement el que més havia treballat sobre la bici. Durant tota l'estona no vam deixar d'atrapar gent, i arribant novament a la variant de Banyoles em vaig quedar sol i vaig atrapar més i més gent, inclós en Bruno, un company del Bike Area, i baixant cap a l'estany, encara més sorpresa, vaig aconseguir atrapar el grup on rodava l'Eloi Gispert, un especialista en bici que em va reafirmar que havia anat molt bé a la secció de bici. Amb un temps de 1:09:38 per cobrir els 40 quilòmetres i el 27 millor parcial de 300 corredors m'havia fet pujar moltes posicions a la classificació, només faltava aguantar a la darrea cursa a peu.

Novament en el circuit inicial però aquest cop una sola volta de 5 km, vaig haver de patir, suar i aguantar per no perdre ritme, a la primera part, els primers 2-3 kms aguantant el ritme, regulant, i a la part final donar-ho tot per arribar fos a meta però només perdent 3 posicions i a la part inicial. A la darrea secció, mantenint el ritme a 4 minuts al quilòmetre i acabant a tope.

Per el que fa a la classificació, els parcials el 106, 27 i 86 reafirmen que em falta molta millora a la cursa a peu, a la general final el 65 amb un temps de 2:10:30, classificacions parcials, segon a la classificació de no federats i el 12 per grups d'edat de corredors entre 26 i 30 anys. Bones sensacions, sobretot a la bici i millorant a peu.