dimarts, 15 de juny del 2010

Rogaining del Rebost, la prova de foc per la Jukolan Viesti

Si durant els darrers dies els entrenaments han estat més físics que técnics, el Rogaining del Rebost del passat 13 de juny havia de ser la prova de foc per veure el meu estat real, 6 hores d'orientació per alta muntanya amb els conseqüent esforç mental, físic i tècnic que això comporta.

Juntament amb l'Albert Joan i en Raul Comino vam formar un trio per afrontar la competició, en un mapa bastant conegut per haver-hi corregut en altres ocasions però que sempre acaba sorprenent i descobrint nous racons on mai haviem transitat. El primer punt important del rogaining és definir una tàctica de recorregut de l'equip, és a dir, fer una previsió de l'ordre de balisses que s'atacaran, sempre dins el temps establert intentant sumar el màxim número de punts.

Un bon estratega com en Raul va marcar un bon ordre de balisses juntament amb l'Albert, mentre jo faria la funció de llegir el mapa en tot moment mentre ells dos anirien fent les modificacions adients sobre el primer recorregut dissenyat.

La sortida, com era d'esperar en aquell paratge de les primeres estivacions altes de la Serralda del Cadí-Moixeró, completament explosiva, amb un bon desnivell amb les cames fredes que van causar algun estrall als que van intentar seguir el ritme, com ara passar-se de llarg la primera fita per voler anar a un ritme massa forçat, que consti que aquests no vam ser nosaltres eh!!

Un cop feta la primera pujada constants desnivells sense parar amunt i avall, molta pujada i també molta baixada, atrevint-nos amb alguna fita de màxima puntuació col·locades als cims més alts, d'altres enmig de boscos paradisíacs i algunes al solei de camps alpins de somni, un paisatge molt agradable en el que transitar durant un bon grapat d'hores!

Just a meitat de carrera, sobre la tercera hora, vam decidir fer un petit descans per menjar i veure una miqueta i recuperar algunes forces, va ser una bona decisió, ja que fins al moment no havíem comés ni un sol error d'orientació, i no en vam cometre cap fins a la finalització de la cursa, per tant, técnicament un bon exercici. Físicament el meu cos va anar tot el dia amb molt bones sensacions, fresc i amb ganes de córrer tot i intentar menjar i beure poc per observar-ne la reacció, així que la nota més que correcte també! i mentalment aguantant i formant un bon esperit d'equip que també dóna ales per avançar.


Després de les 6 curtes hores de cursa, arribàvem a meta amb poc més de 10 minuts d'antel·lació a l'hora límit, temps insuficient per marcar qualsevol altre fita, amb un total de 143 punts que ens otorgava gràcies al temps, la setena posició estant molt a prop dels equips forts del raid.

En conclusió, a nivell d'equip, una bona unió i compenetració dels tres, un esguinç de nivell 2 en un turmell de l'Albert i res més a destacar. A nivell individual, molt bones sensacions i confiança per afrontar el proper cap de setmana la gran prova de l'any, la Jukolan Viesti a Finlàndia, seguirem informant!

Resultats
Parcials